Monday, November 30, 2009

Getting Started With SQL Server 2008

Getting Started With SQL Server 2008Getting St


Here are the materials to getting started with sql server 2008.

Enjoy!

Monday, November 23, 2009

Why go to Temple?

A Temple goer wrote a letter to the editor of a newspaper and complained that it made no sense to go to Temple every day.

"I've gone for 30 years now," he wrote, "and in that time I have heard something like 3,000 sermons.  But for the life of me, I can't remember a single one of them.  So, I think I'm wasting my time and the pastors are wasting theirs by giving sermons at all."


This started a real controversy in the "Letters to the Editor" column, much to the delight of the editor.  It went on for weeks until someone wrote this clincher:


"I've been married for 30 years now.  In that time my wife has cooked some 32,000 meals.  But, for the life of me, I cannot recall the entire menu for a single one of those meals.  But I do know this..

They all nourished me and gave me the strength I needed to do my work. If my wife had not given me these meals, I would be physically dead today.  

Likewise, if I had not gone to temple for nourishment, I would be spiritually dead today!" 


When you are DOWN to nothing...... God is UP to something!  

Faith sees the invisible, believes the incredible and receives the impossible!  

Thank God for our physical AND our spiritual nourishment!

The Art of Giving

"Rivers do not drink their own water, nor do tree eat their own fruit, nor do rain clouds eat the grains reared by them. The wealth of the noble is used solely for the benefit of others?


Even after accepting that giving is good and that one must learn to give, several questions need to be answered.

QUE: The first question is 'when should one give?' 

ANS: Yudhisthir asks a beggar seeking alms to come the next day. On this, Bhim rejoices, that Yudhisthir his brother, has conquered death! For he is sure that he will be around tomorrow to give. Yudhisthir gets the message.

One does not know really whether one will be there tomorrow to give! The time to give therefore is NOW.


QUE: The next question is 'how much to give?'

ANS: One recalls the famous incident from history.

Rana Pratap was reeling after defeat from the Moghals. He had lost his army , he had lost his wealth , and most important he had lost hope, his will to fight.

At that time in his darkest hour , his erstwhile minister Bhamasha came seeking him and placed his entire fortune at the disposal of Rana Pratap. With this, Rana Pratap raised an army and lived to fight another day.

The answer to this question how much to give is " Give as much as you can!

QUE:  The next question is 'what to give?'

ANS It is not only money that can be given. It could be a flower or even a smile. It is not how much one gives but how one gives that really matters.

When you give a smile to a stranger that may be the only good thing received by him in days and weeks!

"You can give anything but you must give with your heart !

QUE:  One also needs answer to this question 'Whom to give?'

ANS Many times we avoid giving by finding fault with the person who is seeking.

However, being judgmental and rejecting a person on the presumption that he may not be the most deserving is not justified.

"Give without being judgmental!"

QUE:  Next we have to answer 'How to give?

Coming to the manner of giving, one has to ensure that the receiver does not feel humiliated, nor the giver feels proud by giving.

'Let not your left hand know what your right hand gives? 

Charity without publicity and fanfare, is the highest form of charity. 

'Give quietly !

While giving let not the recipient feel small or humiliated. 

After all what we give never really belonged to us.

We come to this world with nothing and will go with nothing.

The thing gifted was only with us for a temporary period.

Why then take pride in giving away something which really did not belong to us?


Give with grace and with a feeling of gratitude.

What should one feel after giving ?

We all know the story of Eklavya. When Dronacharya asked him for his right thumb as "Guru = Dakshina".

He unhesitatingly cut off the thumb and gave it to Dronacharya.

There is a little known sequel to this story.. Eklavya was asked whether he ever regretted the act of giving away his thumb when he was dying.

His reply was "Yes ! I regretted this only once in my life. It was when Pandavas were coming in to kill Dronacharya who was broken hearted on the false news of death of his son Ashwathama and had stopped fighting.

It was then that I regretted the loss of my thumb.

If the thumb was there, no one could have dared hurt my Guru?

The message to us is clear.

Give and never regret giving !

And the last question is ' How much should we provide for our heirs ? 

Ask yourself , 'Are we taking away from them the "gift of work? - a source of happiness!' 


The answer is given by Warren Buffett: "Leave your kids enough to do anything, but not enough to do nothing!"

I would conclude by saying: let us learn the Art of Giving, and quoting

Sant Kabir:

"When the wealth in the house increases ,
When water fills a boat ,
Throw them out with both hands !”


This is the wise thing to do!

If you cant remember, don't even try it..

CUT, COPY, PASTE…  

 

A popular motivational speaker was entertaining his audience.

 He said: "The best years of my life were spent in the arms of a woman who wasn't my wife!"


The audience was in silence and shock.

The speaker added: "And that woman was my mother!"

Laughter and Applause!!!

A week later, a top manager trained by the Motivational speaker tried to crack this very effective joke at home.

He was a bit foggy after a drink. He said loudly to His wife who was preparing dinner, "The greatest years of my life were spent in the arms of a woman who was not my Wife!"

The wife went "ahhhh!" with shock and rage.


Standing there for 20 seconds trying to recall the second half of the joke, the manager finally blurted out "...and I can't remember who she was!"


By the time the manager regained his consciousness, he was on a hospital bed nursing burns from boiling water.


Moral of the story...

 

Don't Copy if you can't PASTE

Wanna Have this GUTS!!

Humor : Interview Question & Answers ............

 


ATT00001 


Honestly, we will have these answers in our mind ... but we give different, tailored and suitable answers to the guy !


1. Why did you apply for this job?


Ans:
I have applied for many jobs along with this and you called me now.


2. Why do you want to work for this company?


Ans:
I have to work for some company who ever gives me a job, I don't have any specific company in mind.


3. Why should I hire you?


Ans:
You have to hire some one, you may give me a try.

4. What would you do if this happened?


Ans:
Well, it depends my mindset and mood at that situation...


5. What is your biggest strength?


Ans:
Basically, daring to join any company who pays me well, without thinking of the fate of company


6.What is your biggest weakness?


Ans:
Girls


7. What was your worst mistake, and how did you learn from it?


Ans:
Joining my earlier company and learnt that I need to jump to get more money, so I am here today


8. What accomplishments in your last position are you most proud of?


Ans:
Had I accomplished any in my last position, why do I need to change my job? I could demand more and stay there.


9. Describe a challenge you faced and how you overcame it?


Ans:
Biggest challenge is answering the question "why are you looking for a change" and I started blabbering irrelevantly to overcome that.


10. Why did you leave/ are you leaving your last job?


Ans:
For the same reason why you left your earlier job


11. What do you want from this job?


Ans:
If no work is given but keep giving good hikes


12. What are your career goals and how do you plan to achieve them?


Ans:
Make more money and for that keep jumping companies for every 2 yrs


13. Did you hear of our company and what do you know of us?


Ans:
Yeah, I know that you will ask this, I've gone through your website


14. What is the salary expected and how do justify that?


Ans:
Well, no one will change job for the same salary, hence, give me 20% extra than what I am getting and that is unpublished industry standard
(I know you will bargain on what ever I ask, hence, I have already hiked my current salary by 30%)